Loading

Бежанците от лагера в Ковачевци ще бъдат преместени заради проблем с отоплението

Топлото по стоите в екологичния детски комплекс, където са настанени чужденците, излизало много скъпо.

За преместването на хората от лагера кметът на общината Васил Станимиров не е информиран до момента. Той не може да си обясни защо трябва от медиите да научава за намеренията на Агенцията по бежанците. Така се случило при настаняването им в Националния екологичен комплекс /НДЕК/, така и сега бил в пълно неведение.
„Не съм сигурен, че ще бъдат изтеглени, нямам информация от ръководството на Агенцията. Истина е обаче, че настанените в лагера 136 души, от които около 20 деца мръзнат. Въпреки че миналата година от Агенцията правиха ремонт на парната инсталация, парното сега не работи и хората в лагера се топлят на ток. През август т.г. пък комендантът на лагера Васил Василев ме търси за помощ за стъкла да смени счупените“, каза Васил Станимиров.
Според местните в бежанския лагер за разлика от другите лагери в страната царяла пълна безстопанственост, отговорни за което са от комендантството . Говори се в региона, че е образувано досъдебно производство за некачествения ремонт на парното, но официална информация за това няма. Държавната агенция стопанисва обекта, в който преди настаняването на бежанците отдъхваха хиляди деца от страната и чужбина.
Ако бежанците бъдат изведени от лагера до края на годината, сградите трябва да бъдат основно ремонтирани от Агенцията и върнати на Министерството на образованието.

 

 

mirogled.com

Снимки