Loading

Оранжерия за производство и разпространение на марихуана е разбита

Задържани са трима мъже и една жена в ковачевското село Егълница, 

В оранжерията имало специално пригодена стая за отглеждане на растенията. Помещението било оборудвано с кварцови лампи, мерителни уреди за влажността и температурата в стаята, както и специално изградени вентилация, климатизация и изолация.

Органите на реда са иззели  52 растения от най-висок клас холандска марихуана. Установено е , че ръководител на престъпната група е 30-годишният В. В. от село Горни Богров, а Н. Г. на 34 г., съпругата му С. Г. на 28 г. и Б. Й. (42 г.) били пряко ангажирани с отглеждането на наркотичните растения.

Тримата са регистрирани на различни адреси в София, но обитавали жилища в с. Г. Богров. Н. Г. е регистрация за хулиганство и осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

На адресите на задържаните полицаите се натъкнали на още 4 саксии с дрога и множество мобилни телефони и сим-карти, използвани за осъществяване на престъпната дейност на групата. Четиримата са задържани за 24 часа в полицията.

Материалите по случая са докладвани в Специализираната прокуратура – София. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Работата по случая продължава.

 

 

http://mirogled.com/?p=56447