Loading

На 13 години и 4 месеца затвор беше осъден 28- годишният Валентин Тодоров от Ковачевци

На 13 години и 4 месеца затвор беше осъден 28- годишният Валентин Тодоров от Ковачевци за жестокото убийство на своя съселянин и приятел Йордан Йорданов. Предз магистратите в Перник, подсъдимият призна вината си, поиска съкратено съдебно следствие и така смъкна пирсъдата си.
Йордан бе умъртвен по особено жесток и мъчителен начин на 31 януари т.г. в къщата, където заедно с близките си живеел Валентин. Той е бил многократно удрян с юмруци и ритан по главата и тялото, а после удрян с нож, тесла, брадва и крак от счупена маса, докато не спрял да диша. Пребитият починал вследствие на отворена тежка черепно- мозъчна травма и кръвозагуба.
Жертвата и убиецът били приятели. Във фаталния ден те се срещнали, ходили заедно до Перник, а вечерта поседнали на чашка в в дома на Валентин. Докато се черпели помежду им избухнал спор, който от дума на дума прераснал в конфликт.
Афектиран Валентин се нахвърлил върху Йордан и го засипал с удари докато не го умъртвил пред очите на близките си.
В пледоарията си пред съда адвокатът на подсъдимия Борислав Попов заяви, че когато започнал да нанася ударите Валентин бил убеден, че жертвата е изнасилила майка му и жената, с която живеел. Това негово убеждение, което както се оказало впоследствие, не отговаря на истината, както и голямото количество изпит алкохол- 3.94 промила, отключило яростта му.
Убийството, което е едно от най- жестоките в пернишко, Валентин извършил по време на изпитателен срок за присъда за кражба от 2011 година. Тогава бил наказан с 4 месеца условно. Сега и тази присъда ще бъде приведена в изпълнение.
Магистратите постановиха също убиецът да плати по 80 000 лева кръвнина на родителите на убития Йордан.
Валентин е с основно образование. Нямал официален брак, но с жената, с която живее имат две деца, които били в къщата по време на убийството.
Йордан не бил женен. Заедно с родителите си Теменужка и Йордан и с двете си сестри живеели в общежитието в Ковачевци. Той работел като строител в София и почти сам издържал фамилията. За разлика от убиеца си жертвата била почти трезва.

 

източник:градски вестник