Loading

Жители на община Ковачевци настояха пред народния представител Ангел Найденов да се вземат мерки срещу битовата престъпност.

Местните са притеснени най-вече от кражбите по домовете. Ковачевчани се жалваха и от безработицата, бедността, лоши транспортни връзки.

Най-важен за общината според кмета Станимиров е свързан с преминаване на водопроводната мрежа за експлоатация към Асоциация „ВиК“ на територията на област Перник.

Кметът Станимиров постави и въпроса пред народния представител за забранения ремонт на стената на язовир „Пчелина“ и проблема с изплащане възнагражденията на охраната. Водоемът се стопанисва от „Напоителни системи“ и още през февруари Ангел Найденов отправил питане към Министър Мирослав Найденов за ремонта и изплащщане забавените възнаграждения на охранителите. През март министър Найденов отговори, че има предвидени средства за ремонта, но се чака падане нивото на язовира под минимума, позволяващи извършването му. Във връзка със задълженията на „Напоителни системи“ към охранителни фирми министърът разпоредил на директора да бъде изготвен план за погасяването им. До сега обаче половин година по-късно проблемите не са решени.

Друг проблем ,който бе поставен от кмета, бе за състоянието на Националния детски екологичен комплекс /НДЕК/ в с.Ковачевци. Комплексът е с нов директор, посещаемостта в сравнение с минали години е намаляла, а материално- техническата база е стара и амортизирана.

Въпрос относно програмата на МОН за бъдещото развитие и функциониране на „Национален детски екологичен комплекс Ковачевци” също е задаван от народния представител. В отговора си министър Сергей Игнатов през март заявил, че предвижда комплекса да продължи да осъществява дейността си осигуряване на условия за организиране и провеждане на конгреси, конференции, семинари и обучения на ученици и служители от системата на народната просвета, както и за подготовка на ученици с изявени дарби за участие в национални и международни олимпиади.

Но въпреки оптимистичния и обещаващ отговор на министър Игнатов, днес комплекса се намира в застой. Народният представител Ангел Найденов обеща отново да постави въпросите пред двамата министри Ангел Найденов посети комплекс „Килийно училище” църквата „Света Петка” с.Радибош, община Радомир, където се поклони пред гроба на народен представител от радомирско в първото Велико народно събрание Михал Пейчов.

 

 източник:mirogled.com