Loading

Ковачевци ще промотира своето културно и историческо наследство.

Това ще стане след като кметът на общината Васил Станимиров подписа договора с Държавен фонд „Земеделие“ за изпълнение на проект свързан с туристическите дейности.  Той е на стойност 324 010 лв. без ДДС, а изпълнението му е 1 година.

Проектът  „Представяне на местното природно, културно и историческо наследство на община Ковачевци чрез прилагане на информационни технологии“ има за цел да популяризира местното културно и историческо наследство, както и на уникалните природни забележителности и разнообразяване и подобряване на туристическата инфраструктура, атракциите и съоръженията за посетители. Чрез популяризиране на туристическия потенциал на общината  ще бъдат създадени предпоставки за  увеличаване потока от туристи, което от своя страна ще доведе до развитие на търговията и туризма и увеличаване доходите на местното население, както и подобряване качеството на живот.

С реализиране на проекта ще бъдат закупени народни носии, музикални инструменти и аудио-визуално оборудване за пресъздаване на народни обичаи, ще бъдат създадени HD филми, пресъздаващи местното природно, културно и историческо наследство, озвучени на пет езика.

Предвижда се да бъдат закупени софтуер за управление на аудио-визуално съдържание и специализирана техника – информационен киоск /специализиран компютър предназначен за обществен достъп/, широкоформатен екран, посетителска работна станция, компютърно табло, сервизен компютър. В специална зала на приземния етаж на общинската сграда ще бъдат разположени информационните технологии.

източник:mirogled.com