Loading

Ремонт на Общинския спортен комплекс ще бъде направен в Ковачевци

Стойността на обновяването е 4 880 300 лв.

С парите ще бъде реконструиран Общинският спортен комплекс в Ковачевци и ще се изгради мини игрище за футбол в село Калище. Освен това обаче ще бъдат направени баскетболно и волейболно игрища, лекоатлетическа писта и игрище за тенис на корт. Над стадиона в Ковачевци ще има нови писта, алеи и седалки, а игрището ще бъде с изцяло обновена дренажна отводнителна поливна система. Предвидени са и нови модерни съблекални. Ще бъдат построени 14 къщи за гости. Те ще са ниско строителство с кухненско помещение, трапезария, спалня и баня.

„С този проект целим да подобрим качеството на живот в общината. Ще бъде изградена мултифункционална закрита спортна площадка, в която ще има помещения за футбол, бокс, фитнес и др. Ще се предоставят нови възможности за отдих в региона чрез модерните съоръжения за практикуване и популяризиране на различни видове спорт. От друга страна ще създадем подходящи условия и нови възможности за отдих и посещения на културни мероприятия в общината”, заяви кметът на Ковачевци Васил Станимиров.

Спортът в Ковачевци е на особена почит. На язовир “Пчелина” тренират много именити спортисти. Сред тях е и олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова. На язовира се провеждат и състезание по екстремни спортове. Спортна база на брега на водоема има и Националната спортна академия.

 източник:mirogled.com