Loading

Военноивалид от село Ракиловци починал от премръзване

Първа жертва за тази година взе бялата смърт. Военноивалид от ковачевското село Ракиловци е починал от премръзване. 67- годишният Цветан Иванов Евтимов е бил намерен от съселяни на пода в помещение, ползвано като баня в дома му.
Цветан бил самотноживеещ. Навремето пострадал в казармата и претърпял операция на тазобедрената става. След нея останал трудно подвижен, тъй като десния крак му бил скъсен с около 7 см. Къщата му се намирала в балкана, на около 2-3 км от селото. Цветан не бил женен, имал само брат и сестра, но те живеели в Перник и София.
От около седмица, сестра му нямала вести от него и помолила в селото да го потърсят. Последно, видимо пиян , на 8 януари, го видяла жена от селото.
Хората в Ракиловци разказват, че въпросния ден той ходил до друга къща, за да си купи ракия. Когато се прибрал влязъл в къщата, събул си обувките и с джапанки отишъл да си напълни кофа с дърва, за да си запали печката. В двора, най- вероятно, за да не се подхлъзне на снега, събул джапанките, които при огледа намерили на около 2-3 метра от дървата. После влязъл в банята по чорапи, както го и намерили паднал до вратата.
Така е престоял най- вероятно около седмица. По тялото му нямало следи от насилие. В селото разказват, че ченгетата взели ракията, за да я изследват.

 

източник:градски вестник