Loading

203 деца , лишени от родителски грижи ще се съберат на Фестивал на радостта в Ковачевци

Фестивалът е за деца от 4 до 10 г., които се отглеждат в домове за деца, лишени от родителска грижа и центрове за настаняване от семеен тип. Чрез разнообразната и богата програма на празника се повишава ролята на изкуството за личностното развитие на децата; формира се музикална култура; създават се условия за изява на децата; за откриване на таланти; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Малчуганите изживяват радост, зареждат се с положителни емоции, повишава се самочувствствието им. Фестивалът е и една възможност те  да разширяват познанията си за България и за природата; да укрепват физически. Осъществяването на тази хубава идея е възможно благодарение на щедростта на дарителите, на доброволците на Обществен фонд “Детство” и на екипите на социалните институции.

Програмата на фестивала започва в  с „Бегай, бегай, зло”- поздрав от кукери   от „Долината на маските” . В следващите дни концертни изяви ще имат децата от всички възрастови групи. „Боби шоу” и Столичният куклен театър  ще зарадват най-емоционалната публика с магичен спектакъл и театрална постановка, ще  дадат възможност на желаещите  да майсторят кукли. Всеки ден работят клубове по интереси: „Рисуване и приложно изкуство”, „Модерни танци” и „Народни песни и танци”.  Ще се организират  екоразходки и спортни игри. На 9 юни ще се състои изложба и гала-концерт „Доброто ражда добро”. На финала на фестивала  е предвиден спортен празник и пъстър карнавал.

Сдружение Обществен фонд “Детство”   е носител на наградата “Благодеятел на 2008 – обществена подкрепа” на фондация “Благодеятел”, присъдена му е благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в Република България “за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини.

 източник:mirogled.com