Loading

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров „арестува” крадец

„Ловци от селото засекли трима крадци. Хванали единия, но другите двама избягали. Аз пътувах към Перник и ме спря на стоп някакво момче. Каза ми: „Бате, да ме закараш, че ме е страх от тъмното”. Попитах го какво прави в селото, а той ми обясни, че бил на гости на някакъв Виктор. Такова лице в селото няма. Освен това беше без връхни дрехи. Веднага разбрах, че е един от крадците. Качих го на колата и го закарах направо в полицията в Перник”, разказа Станимиров.

Третият апаш пък бил спипан в района на Батановци от органите на реда. В ареста в Радомир за 24 часа били настанени 21-годишният И.Т. и брат му В.Т./19 г./ от Драгоман и кюстендилеца К.А./22 г./. Тримата се движели с лек автомобил „Фолксваген Голф”, в който служителите на реда намерили откраднати от вилата на 41-годишен мъж вещи – кабели от ел. инсталация, 20 метални кола и други железни предмети.

Триото се проверява и за други кражби в района и областта. И.Т. и К.А. са криминално проявени, познати са на органите на реда с други подобни прояви.

Започнато е досъдебно производство.

 

източник:mirogled.com