Loading

село Чепино

Чепино е село в Западна България. То се намира в община Ковачевци, Област Перник. Село Чепино се намира в планински район,в Краищенската област,разположено е по поречието на р.Светля,по склоновете на планината Рудини(на запад) и Черна гора(на изток).

Кукерите в ковачевските села Сурва 2014 за 13 и 14 януари (програма)

Пълна програма на кукерските обичаи по села в ковачевско. Народен обичай "СУРВА” в пернишко е вписан в националната представителна листа на нематериалното културно наследство “Живи човешки съкровища – България” от 2012 г. и кандидат за вписване в представителната листа на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

Blancpain particular customized Cina Almanac solitary red-colored color enameled check out large shoot

Blancpain particular customized Cina Almanac solitary red-colored color enameled check out large shoot This item of distinctive customized appointments simple The far east previous to help enjoy Blancpain observe is usually Xintiandi, Shanghai leading keep awesome space in addition to launched.

ЧЕЗ планира прекъсвания на електрозахранването в община Ковачевци за периода 11.02.-15.02.2013 г.

Община Ковачевци

 

На 13.02.2013 г. /08.45 – 09.30 ч и 11.45 – 12.30 ч/ - с. Калище - мах. Джалева, с. Ковачевци; обекти язовир Лобош, с. Ракиловци, с. Косача, с. Сирищник, с. Слатино, с. Светля, с. Чепино

 

 

източник:ЧЕЗ

Село Чепино на Сурва 2013

Продължение на предходната публикация

Снимки от Фестивала Сурва 2013 село Чепино

Благодарим на Мартин за любезно предоставените снимки. Ако желаете можете и сами да публикувате снимки на сайта, след регистрация!

Снимки от фетивала Сурва 2013 гр. Перник

Очаквайте нови снимки от фестивала Сурва 2013 тук а също така и на http://facebook.com/chepinopernik/ и на страницата на ковачевци http://www.kovachevcionline.com/ за селата Чепино и Ковачевци и за всички останали в региона на http://ipernik.com/ , http://pernikonline.com/

Жителите на ковачевското село Чепино организираха подписка с искане до населеното място да пътува автобус

Документът е парафират от всичките 40 души, които живият там. В момента до селото няма превоз и реално местните са откъснати от света.
„На предстоящото заседание на Общинския съвет ще обсъдим предложение за разкриване на общинска транспорта фирма. Идеята ни е да осигурим малък автобус, който да обслужва всички села”, заяви кметът на Ковачевци Васил Станимиров.

Неизвестни изхвърлиха около половин тон кокали между ковачевските села Светля и Чепино

Мършата е на около 50 метра от река в частен имот, алармира кметът на общината Васил Станимиров. Живеещи в района са забелязали микробус, от който са изхвърлени кокалите, но не са успели да запишат номера му.

Жителите на Ковачевското село Чепино може да останат без хляб, ако магазинът им бъде затворен.

Областният управител на Перник инж. Иво Петров е изпратил писмо до председателя на Потребителна кооперация „Самопомощ“ в Елов дол, община Земен Малинка Велинова с искане в седемдневен срок да бъде представен нотариален акт за собственост на търговска сграда в село Чепино, строително разрешение и актуална скица на имота.

Чепино кани на "Сурова"!

Настоятелството на НЧ "Гео Милев-1936 г." и сурвакарската група към него канят всички почитатели на "Сурова" да празнуваме заедно. Празникът започва на 13.01.2012г., на площада с посрещане на сурвакарската ни група. Наши гости ще бадат и сурвакарските групи на селата Беренде, Елов дол, Гигинци, Долна Секирна, Светля и Стефаново.

Местни сурвакарски игри в селищата от Община Ковачевци 13-14 Януари

1/. село Ковачевци - НЧ "Георги Димитров - 1928"
13.01.2012 г. - н.ч.: 18.00 ч. - запалване на ритуален огън и сурвакарски игри
място: на площада в селището
н.ч.: 21.00 ч. -очакват се гостуващи групи от /чака се потвърждение от групи/
организира: кметство и НЧ "Георги Димитров-1928" село Ковачевци

Ранинско църкве - село Чепино

Почти няма данни за Ранинско църкве, освен че се предполага че е около 16 ти век.

За село Чепино

Чепино е село в Западна България. То се намира в община Ковачевци, Област Перник.
Село Чепино се намира в планински район,в Краищенската област,разположено е по поречието на р.Светля,по склоновете на планината Рудини(на запад) и Черна гора(на изток).

Местоположение

Bulgaria
42° 36' 52.4052" N, 22° 46' 47.766" E
Разпространи съдържание