Loading

Жители на община Ковачевци се поклониха пред живота, делото и безсмъртния подвиг на Апостола

С прояви в селата от общината бе отдадена почит на великия българин,   в Ковачевци, Косача и  Лобош жителите сведоха глави в памет на Дякона.

Децата от Целодневна детска градина село Лобош изпълниха рецитал за живота и делото на великия българин пред паметника в селото,в което се съхраняват документи, че Левски е основал революционен комитет. На него бяха положени цветя и от учениците при Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, село  Калище.  Учениците  посетиха и  паметната плоча на  Васил Левски  в село Косача, където  рецитираха стихотворения и положиха карамфили.  Местни жители направиха кратка  библиография за Васил Левски, за делото му в Ковачевския регион, създадените  тайни  революционни комитети и борбата за  Освобождение.

Фолклорната група „Веселие” при Народно читалище „Георги Димитров – 1928”, село Ковачевци в  клуба на пенсионера бе  направила кът  с книги  за Васил Левски. Изнесен  бе рецитал – песни и стихове за  „несломимия дух на Бореца за Свободата на България и подвига му останал вечно в нашите души”.

Кметът на Общината, господин Васил Станимиров, присъства на всичките мероприятия  по повод честванията в памет на Левски.

 

 

mirogled.com

Снимки