Loading

Общината в Ковачевци погна скандалния пернишки бизнесмен Първан Първанов – Перо заради незаконно строителство

Вече му е  съставен Констативен протокол за нарушението като управител на фирма „ЕКО ПАЗАРИ“ ЕООД.

Документът е издаден на 4 януари т.г. заради направени от бизнесмена пристройка и мазе към купения от него ресторант в село Калище. За извършеното строителство той няма строително разрешение от общината нито необходимите документи и проекти за него.  На Първанов е даден законовия 7-дневен срок за възражения. Пристройките към ресторанта ще бъдат принудително премахнати, ако собственикът им не направи това доброволно.

Първан Първанов е родом от Калище, собственик е на фирма „Стийл Трейд“, с която  през 2009 г. гръмна скандалът във връзка с купения от Перо парцел от 4,4 дка в Перник срещу БИЛЛА за 210 000 лева и още същия ден го препродава за 1,2 млн. След продължило близо 2 години дело , заведено по жалба на кмета Янакиева, Софийският апелативен съд обяви продажбата на парцела за нищожна и го върна на общината.

През миналата година името на Перо бе замесено в скандалите в ЦСКА. Вече бившият наставник на червените Стойчо Младенов го обвини в източване на отбора.  Пернишкият бизнесмен управлявал ЦСКА в сянка Той е бивш президент на ФК „Металург“ и през 90-те години на миналия век го ръководъл заедно с настоящите собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов.  През миналото лято се появи и слух, че Перо ще поеме ПФК „Миньор“, но това не се случи.

източник:mirogled.com