Loading

Общинските съветници в Ковачевци искат да получат подробна информация за бежанците

В декларацията съветниците  подчертават своята позиция  по проблема, който разтревожи местното население.  Те настояват отговорните за това власти и в частност Министърът на вътрешните работи на България Цветлин Йовчев, да дават подробни разяснения, относно плановете в с. Ковачевци да бъдат разпределяни имигранти. В документа се пита защо не е изпълнен приетия през 2011г. План за действие при временна закрила в Пернишка област, който определя център за настаняване на бежанци в кризисна ситуация да е обекта в с. Слишовци, община Трън.

„Искаме да бъдат отпуснати допълнителни средства за покриването на произтичащите от кризисната обстановка непредвидени разходи за община Ковачевци”,  се казва в декларацията.

Освен това съветниците  искат след напускането на бежанците  на НДЕК , там да не се допускат нови, а през  следващата година сградата да бъде напълно ремонтирана. Общинския съвет настоява и за откриването на Център за спешна помощ и аптека в община Ковачевци.  Без да пренебрегват чисто човешката и хуманитарната страна на въпроса, съветниците отПП  ГЕРБ-Ковачевци  са убедени,  хората в селото не трябва да бъдат поставени пред свършен факт. Решенията на национално ниво по този казус трябва да бъдат съгласувани с местната власт и съобразени с общественото мнение, категорични са от групата на ГЕРБ в Общински съвет – Ковачевци.

 

източник:mirogled.com