Loading

Театрален спектакъл, хепънинг за децата от лагера за временно настаняване в село Ковачевци организират в Перник

Шоуто за малчуганите ще направят актьори от театър „Боян Дановски“, които са предвидили игри с балони, грим с образите на приказни герои, фокуси, песни и танци. Инициативата е на директора на пернишкия театър Иво Горчев, който предложи идеята си на поредното заседание на консултативния съвет към областния управител на Перник Михаил Михайлов.  Хубавата идея се възприе веднага от областния управител, кмета на Перник Росица Янакиева и кмета на Ковачевци Васил Станимиров. Спектакълът ще зарадва 128 деца от лагера на 5 декември.

В момента в лагера в Ковачевци има 300 чужденци, 128 от които са деца на възраст от 1 до 18 години. От областната администрация съобщиха , че до дни в лагера ще бъдат отворени две зали за занимания на децата. Две преподавателки от Сирия и Сомалия ще се занимават с тях. Те имат нужда от детски игри, тетрадки за оцветяване, топки, флумастри.

Котлите за отопление в комплекса са ремонтирани и работят, но има нужда от двама огняри, които да работят в комплекса. Хубаво би било тези специалисти да са от Ковачевско, за да се избегнат проблеми с пътуването, уточниха от областната управа. В центъра за настаняване ще постъпят индивидуални предпазни средства, предстои ваксинация на персонала и хората, които имат достъп до чужденците в лагера, за да се избегнат евентуални зарази.

 

източник:mirogled.com