Loading

Възрастни

Два центъра от семеен тип за настаняване на възрастни хора с деменция отварят врати в ковачевското село Сирищник

Социалното заведение е единствентото по рода си на територията на областите Перник и Кюстендил.
В центровете ще могат да бъдат настанени 25 човека. Едно от изискванията е заболяването да бъде доказано с експертно решение от ТЕЛК или протокол от специализирана лекарска комисия.

На риболов край язовир Лобош

Язовир Лобош e известен още като Пчелина . На 30-ина км е от Перник,в посока Земен. Намира се близо до село Лобош, в което прекарахме нощта, в община Ковачевци.-родното място на известния български деец Георги Димитров.

Георги Първанов строи луксозна хасиенда за богати пенсионери

Воден от носталгията по бащиния си край, Гоце решил да направи нещо смислено за родното си село. Така през 2008 г. започнал строежът на сграда с размери на прогимназия. Майсторите работили бързо и скоро приключили и доизкусуряването дори на модерна PVC дограма. Вътрешният дизайн бил решен от стени в бял латекс, дървени шкафчета, изискани кожени дивани и топли юргани.

Баби правят градинки в центъра

Бабите са част от клуба на пенсионера в Ковачевци. В него членуват 66 души. Те посрещат заедно всички празници, рожденни и именни дни. Включват се активно във всички общински прояви. Помагат за почистването на общината и се грижат за алеята, която води до родната къща на Георги Димитров.

Разпространи съдържание