Loading

Делегацията от побратимения на Перник град Хуай ан днес посети село Ковачевци

Шестимата членове на делегацията са посрещнати от кмета на общината Васил Станимиров, който запозна гостите с историята, настоящето и развитието на общината през последните 4 години. По думите му за последните 4 години за благоустрояване на населените места и подобряване на инфраструктурата са вложени над 10 млн. лв.

Гостите са  разгледали Дома паметник „Георги Димитров“, където са се запознали с живота и делото на комунистическия вожд, разгледали са кабинета на първия министър председател на НРБ Георги Димитров, пренесен в напълно запазен вид в Ковачевци както и експозицията от автентични негови вещи и документи. Тя са били силно впечатлени от експонирания гоблен с образа на Георги Димитров, подарен на Дома- паметник  за 90-тата годишнина от рождението на комунистическия лидер от Китайската компартия.

Делегацията е разгледала Етнографския център „Сурвакари“, където са гледали и филм за природните забележителности на Ковачевска община. За спомен от посещението гостите са получили подарък сурвакарска маска. Посетили са и артгалерията към дома с изложени творби на местни автори.

 

 

източник:mirogled.com

Снимки