Loading

Женска структура на АБВ бе учредена преди няколко дни в Ковачевци

Демографската политика и проблемите, свързани с младите семейства са част от темите, които ще бъдат в центъра на работата на женската организация на АБВ в община Ковачевци. Структурата бе учредена преди няколко дни. Тя бе оглавена от Анита Евтимова, за неин заместник бе избрана Марияна Методиева, а за секретар Лозинка Тонева.

Гости на събитието бяха – председателката на Федерацията на женските клубове на ПП АБВ Невена Стоянова, Геновева Количкова – член на Националното ръководство на жените и председател на пернишката структура и Илинка Никифорова – член на Националния съвет на АБВ.
По време на учредяването на организацията бяха коментирани много идеи, свързани с предстоящата дейност на клуба в Ковачевци . Много ценни съвети за работата на организацията сподели на срещата Невена Стоянова.

Сред основните теми бяха отглеждането на децата, социалното осигуряване и стимулирането на младите семейства. С тревога бяха коментирани и проблемите с насилието и изоставянето на деца. Обсъдени бяха и предстоящите инициативи, свързани с президентската кампания.
В работата на събранието взеха участие млади майки, сред тях имаше и многодетна с три деца . От името на местната организация и на Федерацията на жените на децата бяха връчени подаръци.

В рамките на срещата дамите от АБВ поздравиха и певческата група „Славена” от село Косача за отличното представяне и завоюване на златен медал на Балканския шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2016”, чиито финал се проведе в курорта Свети Влас.

източник:perniktoday.net

Снимки