Loading

В село Ковачевци тържествено бе отбелязана 131 годишнината от рождението на Георги Димитров

Гости на честването бяха Георги Първанов- Президент на Република България- 2001-2011г., депутатите Николай Малинов, Борис Цветков, Росица Янакиева- кмет на Община Перник, Симеон Василев, Иван Димитров, Васа Алексов от Културен център Димитровград, Сърбия, Деян Цветков – мениджър проект “Културни фестивали- България -Сърбия”.
Слова за приноса на Георги Димитров в историята на България,  произнесе председателят на ОбС на БСП Ковачевци – Венцислав Тодоров.
Приветствие към присъстващите  отправи Георги Първанов.  той подчерта , че сме длъжни  да ” преценим  какво от завещаното ни от Георги Димитров,  предаваме на нашите деца и идните поколения, защото това са силни значими и непреходни ценности”. Георги Първанов  обърна внимание на морала в политиката  и го каза като послание към новите управляващи на България.
Специално внимание той отдели на решаването на проблемите в малките общини. Запазването на училището и превръщането на Ковачевци в привлекателно място  за туризъм са сред приоритети тук.
Богата и изпълнена с много настроение беше програмата за празника. Участваха духов оркестър и танцов ансамбъл  от община Димитровград,  формация ” Етнофолк”, гр. Радомир, певческа група за  народни песни при Народно читалище ” Георги Димитров” , с. Ковачевци.
Програмата приключи с концерт на Борис Дали и  тържествена заря

източник:mirogled.com